Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Пуна торба непријављених девиза

четвртак, 03 октобар 2019.

Цариници су 2. октобра 2019. године, на контролном пункту Мердаре запленили готово 45.000 непријављених евра.

 

 

Прекршај је откривен када је из правца КиМ на ред за контролу стигао аутомобил „ланчија тема“, италијанских регистарских ознака, којим је ка својој земљи путовао 55-годишњи италијански држављанин.

 

 

На питање да ли има нешто да пријави он је одговорио одрично и заиста, на први поглед је деловало да у аутомобилу нема ничега, чак ни личног пртљага.

 

 

Цариници су ипак детаљно прегледали аутомобил и тек тада на поду испод сувозачког седишта уочили торбу, која је била пуна свежњева новчаница у апоенима од 100 и 50 евра.

 


 

Утврђено је да је реч о укупно 54.700 евра, које путник очигледно није имао намеру да пријави, јер није поседовао никакав доказ о пореклу новца.

 

 

Како је реч о страном држављанину суд је у хитном поступку донео решење о одузимању 44.700 евра, а путнику који је и новчано кажњен, враћен је дозвољени износ од 10.000 евра.

 

 

Упркос сталним апелима да се суме веће од 10.000 евра пријаве приликом уласка у нашу земљу путници то не чине, тако да су због непријаве или кријумчарења цариници само од почетка ове године запленили преко два милиона евра.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина