Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

У бункеру камионске приколице преко 4.000 боксова цигарета

понедељак, 07 октобар 2019.

Цариници су 6. октобра 2019. године, на прелазу Шпиљани спречили кријумчарење преко 4.000 боксова цигарета „монте“ са црногорским акцизним маркицама.

 

 

Кријумчарене цигарете су откривене када се, недуго после поноћи, за контролу на улазу у земљу пријавио празан камион новопазарских регистарских ознака.

 

 

Мада је на уобичајено питање цариника да ли има нешто да пријави, 35-годишњи возач из Новог Пазара одговорио одрично, цариници су ипак одлучили да детаљно прегледају камион.

 

 

Тада су на унутрашњем зиду приколице, до кабине, уочени трагови варова, што је указивало на могућност постојања специјално дограђеног простора за кријумчарење.

 

 

Убрзо је потврђено да је сумња била основана, јер када је возач на захтев цариника отворио преграду, било је јасно да је на њој заиста дограђен тајни „бункер“, димензија 243x270x90 цм, који је до врха био испуњен боксовима цигарета.

 

 

Из тајног „бункера“ извађено је укупно 810.000 цигарета „монте“, које су заједно са возачем и камионском приколицом, предате тужилаштву и полицији у даљу надлежност.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина