Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Фалсификати познатих марки сатова и телефона на аеродрому Никола Тесла

понедељак, 26 април 2010.

Цариници су током викенда на аеродрому Никола Тесла открили два прекршаја чија је укупна вредност процењена на око 519.000 динара.

 

У првом случају се ради о непријављеној гардероби пронађеној у пртљагу путнице која је преко Минхена допутовала из САД и упутила се на зелени контролни пролаз, чиме се декларисала као неко ко нема ништа за царињење. Испоставило се да се у њеним коферима налазила гардероба трговачког карактера чија је вредност, на основу рачуна који су се налазили на различитим одевним предметима, процењена на 368.552 динара.

 

У другом случају је приликом рентгенског прегледа изгубљеног пртљага путника који је преко Москве допутовао из Хонг Конга установљено да се у торбама, поред пријављеног лап-топа, налази и друга техничка роба. Ради се о копијама сатова („Breitling“, „Ferrari“, „Hubot“,“Emporio Armani“ и „Grand Carrera“) и  копијама мобилних телефона ( „Vertu Ferrari“, „Vertu Lamborgini“ и „Nokia“) укупне вредности 250.430 динара, чиме је учињена и повреда права интелектуалне својине.

 

Придруживање Европској унији је стратешка оријентација Републике Србије, што подразумева не само прихватање европских вредности, већ исто тако и спровођење закона у читавом низу области, као што су, између осталог, заштита права интелектуалне својине. Управа царина Републике Србије континуирано се бави спровођењем закона, настојећи да прелазак људи и роба преко границе буде брз, уз добру контролу и борбу против свих илегалних прекограничних активности.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина