Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

Carinici su na graničnom prelazu Gradina 20. avgusta 2017. godine zaplenili 12 najverovatnije originalnih ručnih časovnika „Rolex“, „Audemars Piguet“ i „Breguet“, 22 komada različitih delova i šest kartica za „Rolex“ satove.

dalje

Preuzeto iz dnevnog lista Politika
 
 
Iza prometa na crno cigareta koje su u Srbiji poznate samo po čestim zaplenama na carini, stoji izvesni Albanac makedonskog porekla, s državljanstvom Hrvatske

dalje

Carinici su 11. avgusta 2017. godine, prilikom dubinske kontrole među pošiljkama jednog od kurirskih distributera, zaplenili gotovo 43.000 komada različitih lekova sa kosovskim akciznim markicama i veću količinu garderobe.

dalje

Carinici su 12. avgusta 2017. godine na graničnom prelazu Bački Breg, na ulazu u zemlju, otkrili pokušaj krijumčarenja tovara od gotovo 700 kg keksa i čokoladica.

dalje

Carinici su 10. avgusta 2017. godine, na graničnom prelazu Kelebija, sprečili pokušaj nelegalnog unosa četiri živa primerka afričkog sivog žako papagaja, koji se ubraja u  jednu od oko 360 vrsta papagaja zaštićenih Konvencijom o međunarodnom prometu ugroženim vrstama divlje faune i flore (CITES) i nacionlanim propisima Republike Srbije.

dalje

Carinici su u večernjim časovima 9. avgusta 2017. godine na dva granična prelaza sprečili ilegalno iznošenje deviza u ukupnom iznosu od gotovo 200.000 evra.

dalje

Carinici su 9. avgusta 2017. godine, na graničnom prelazu Gradina, sprečili dvojicu turskih državljana da iz Srbije iznesu 60.000 neprijavljenih evra skrivenih u dečjem jastuku.

dalje

Carinici su 4. avgusta 2017. godine, prilikom dubinske kontrole na magistralnom putu Raška – Kraljevo, zaplenili veću količinu odeće, za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine i preko 6.000 paklica cigareta "Art Slims" i "Marble", bez akciznih markica.

dalje

Pomoćnik direktora - koordinator Uprave carina Veselin Milošević objasnio je danas tokom izjave za RTS da je pojačan promet na graničnim prelazima uobičajna pojava tokom turističke sezone i apelovao na putnike i prevoznike da koriste alternativne pravce kako bi mimoišli gužve. Na pitanje da li su sada prelazi ka Hrvatskoj dodatno opterećeni zbog mera koje je ta zemlja nedavno uvela a odnose se na uvoz poljoprivrednih proizvoda, Milošević je istakao da to za sada nije slučaj.

dalje

Carinici su 2. avgusta 2017. godine na graničnom prelazu Gradina sprečili nemačkog državljanina da iz Srbije iznese preko 260.000 neprijavljenih evra.

dalje

 


  

Krenite na put

 
250 na 3030

Vodič za putnike


 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина