Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА, ЕФИКАСНИЈЕ ПОСЛОВАЊЕ И ЈАЧАЊЕ КОНКУРЕНТНОСТИ

 

У регионалној привредној комори Зајечар, 26. новембра 2015. године одржана је осма у низу едукативна радионица од називом „Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“ у организацији Привредне коморе Србије, Министарства привреде, Министарство финансија – Управе царина уз логистичку подршку компаније DHL International.


Поменуту радионицу отворио је Дејан Тошић, председник Регионалне привредне коморе Зајечар, након чега су представници привредне заједнице Зајечара имали прилику да се упознају са предностима новог компјутеризованог транзитног система и овлашћеног привредног субјекта (ОПС), о чему су говорили Иванка Јоветић , самостални саветник у Одељењу за транзит робе и Владимир Илић, самостални саветник у Одсеку за поједностављене процедуре Управе царина.

О мерама финансијске подршке сектору МССП које подразумевају пре свега јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализацију, као и креирање нових радних места које би омогућиле инвестиције у опрему, говорила је  Милица Затезало, саветник у Сектору за развој МССП у Министарству привреде.

 

С обзиром на то да је основна идеја Привредне коморе Србије да буде сервис привреди уведене су и нове услуге за МССП, о чему је говорила Божана Јакшић, координатор Biznis info centra.

 

О томе да је овакав вид комуникације са привредном заједницом прави избор, говори чињеница да је радионицу обележила велика посећеност представника привредне зјаеднице као и интересовање за све о чему је било речи, али понајвише за поједноставњени поступак, односно тзв „ кућно царињење“. 

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина