Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Шта се кријумчари уочи 8.марта

среда, 07 март 2018.

Да је 8. март на прагу види се и по царинским запленама, у којима доминирају парфеми и женска гардероба. Цариници су током претходна два дана, у централном магацину једне курирске службе у Шапцу, приликом дубинске контроле код Ниша и на граничном прелазу Градина запленили велику количину разне непријављене робе међу којом је највише текстила и парфема намењених лепшем полу.

 

 

Парфеми су ипак били најбројнији у прекршају откривеном на прелазу Градина 6. марта 2018. године, када су цариници поред 60 парфема запленили и бројну другу робу (патике, мајице, фармерке и хаљине).

 

 

Прекршај је откривен на улазу у земљу, када је детаљно прегледан аутомобил новопазарских регистарских ознака, којим су путовала двојица српских држављана. На уобучајено питање цариника, шта има да пријави, возач је рекао да има двадесетак мајица у гепеку. Кесе са поменутим мајицама извадио је из простора предвиђеног за резервни точак и показао их царинику.

 

 

Међутим, у унутрашњости аутомобила налазило се све оно што путници нису пријавили: бројне  фармерке, хаљине и патике, као и више од 200 шнала за каишеве и преко 60 различитих парфема.

 

 

Tоком дубинске контроле на ауто-путу, 6. марта 2018. године, откривен је и камион курирске службе шабачких регистарских ознака пун разне непријављене робе. Камион је ка Нишу долазио из правца Београда, а у њему се налазило скоро 50 кг кафе „амигос“, око 30 пари тренерки „адидас“ и „најк“, 10 апарата за варење и брусилица, машина за полирање, неколико кухињских сетова посуђа и „сони“ телевизор.

 

 

Дан пре тога, цариници су у магацину курирске службе у Шапцу контролисали товар камиона пристиглог из Суботице и пронашли много различитих артикала, за које се претпоставља да су у нашу земљу ушли без плаћених царинских дажбина. Приликом детаљног прегледа задржано је преко 50 кутија „камагре“ за јачање потенције, неколико „гесолајн“ генератора, 10 блендера „нутрибулит“, разног алата, попут бушилице са постољем, моторних тестера, апарата за заваривање, електричних дизалица, а међу пошиљкама, без адекватне пропратне документације пронађене су чак и грејалица и усисивач.

 

 

Поред овога, одузети су и непријављена гардероба и парфеми, и то: преко 50 пари патика „најк“, „рибок“ и „адидас“, затим око 180 пари фармерки марки „валентино“ и „долче и габана“, као и 10 парфема разних марки („булгари аква“, „лакост хипноз“, „живанши“, „мис диор“ и др.).

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина