Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Аутобус крцат кријумчареним цигаретама

петак, 11 мај 2018.

Цариници су у сарадњи са полицијом, 11. маја 2018. године, током дубинске контроле на Златибору спречили возача црногорског аутобуса да прокријумчари више од 3.000 паклица цигарета без акцизних маркица.

 

 

Прекршај  је откривен у аутобусу „мерцедес турисмо“ цетињских регистарских ознака који је саобраћао на релацији Херцег Нови – Бијељина, а за чијим воланом се налазио 41-годишњи становник овог приморског места у Боки Которској.

 

 

Приликом контроле царински службеници су најпре у кревету изнад задњег десног точка у фабричкој шупљини пронашли црну пластичну кесу облепљену лепљивом траком.

 

 

Када су је отворили, у њој су затекли 250 паклица цигарета „мерлин“, али како ће се показати, то је био тек један мали део тајног товара.

 

 

Цариници су потом захтевали да се аутобус ради детаљног прегледа одвезе до ужичке царинарнице, где су наставили са радом.

 

 

Убрзо је утврђено да се и у простору за пртљаг са леве стране, код кревета у фабричкој шупљини, налази још 9 пластичних џакова облепљених траком и нафилованих цигаретама.

 

 

У њима је пронађено још 300 паклица „мерлина“, 500 паклица „трокадера“, 1.000 кутија „ројал слимса“, 500 паклица „ФМ реда“ и још 500 „бонда“, све без акцизних маркица.

 

 

Возач аутобуса и цигарете предати су у даљу надлежност полиције у Ужицу.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина