Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

У две торбе око 1.000 пари фирмираних наочара

понедељак, 14 мај 2018.

Цариници су у сарадњи са полицијом 11. маја, на улазу граничног прелаза Батровци, спречили кријумчарење великог броја фирмираних наочара за вид, сунчаних наочара и њихове опреме у вредности која премашује 60.000 евра.

 

 

Прекршај је откривен када је на ред за царинску контролу стигао комби италијанских регистарских ознака којим је управљао 36-годишњи Пожаревљанин у друштву још три сапутника.

 

 

На питање царинских службеника да ли имају нешто да пријаве сапутници су одговорили одрично, док је возач пријавио храну, полован фрижидер, половну веш-машину и 4 половне гуме.

 

 

Међутим, поред наведених половних ствари, цариници су, отворивши пртљажник, открили и вредан непријављени товар.

 

 

У две торбе, камуфлиране међу осталим торбама, откривена је позамашна количина наочара.

 

 

Ради се о скоро 800 пари наочара за вид „Tom Naore“, „Gloria Ortiz“, „Face“, у вредности око 45.000 евра, око 200 пари сунчаних наочара „Lancetti“, „Yell“, „Exess“ (скоро 13.500 евра), преко 100 футроли за наочаре „Exess“ и „Lancetti“ (више од 2.000 евра) и готово 600 везица (приближно 600 евра).

 

 

Возач је изјавио да је робу превозио  из Италије до њеног власника у Србији. Привремено je задржан и комби, јер вредност кријумчареног товара премашује трећину његове вредности.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина