Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

Šleper garderobe stao u autobus

уторак, 15 мај 2018.

Carinici su 12. maja u Subotici u jednom autobusu zaplenili preko 32.000 tekstilnih proizvoda za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

 

 

Prekršaj je otkriven u autobusu novopazarskih registarskih oznaka koji je od tog grada do Subotice vozio 61-godišnji Novopazarac.

 

 

Već na prvi pogled carinici su uočili da se u autobusu nalazi toliko crnih džakova punih robe, da kao da se radi o šleperu, a ne o autobusu koji je prevozio svega osam putnika. Upravo je zbog toga i usmeren u skladište radi detaljne kontrole.

 

 

Tokom pregleda carinici su videli da se u srednjem i zadnjem njegovom delu, između sedišta, ali i u prtljažniku nalazi hrpa crnih vreća kojih je bilo toliko da nije bilo moguće sakriti ih.

 

 

Kompletnim istovarom ove gomile džakova ustanovljeno je da se u njima nalazi velika količina garderobe raznih poznatih brendova za koje se sumnja da su krivotvoreni.

 

 

Reč je o neverovatnih skoro 32.500 komada odeće, i to majica, farmerki, trenerki, šortseva, bermuda, helanki, čarapa i raznih drugih artikala sa potpisom „adidas“, „najk“, „armani“, „polo“ i drugih brendova.

 

 

Najviše je bilo ženskih čarapa – nezamisliva hrpa od skoro 13.500 pari, zatim muških „najk“, „adidas“ i „tomi hilfiger“ – impozantnih gotovo 8.500 pari, skoro 3.000 šortseva „puma“, „najk“, „napapiri“,  nešto više od 1.500 pari muških bermuda „polo“, „armani“, „tomi hilfiger“, više od 1.000 ženskih kompleta šortseva i majica „najk“ i „adidas, oko 1.000 muških kompleta trenerki „najk“ i „adidas“ i druge garderobe.

 

 

Prema rečima vozača autobusa, on je samo prevozio robu za različite vlasnike, ali će mu ipak, pored tovara, privremeno biti zadržan i autobus, jer vrednost garderobe prelazi trećinu njegove vrednosti.

 

 

Sumnja se da je roba bila namenjena prodaji na velikoj pijaci u Subotici, a s obzirom na zbunjenost vozača kada je video carinike, čini se da je bio zatečen činjenicom da  carinska kontrola ne postoji samo na graničnim prelazima, već da se redovno sprovode i kontrole u unutrašnjosti zemlje.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
250 na 3030

Vodič za putnike


 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина