Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Шлепер гардеробе стао у аутобус

уторак, 15 мај 2018.

Цариници су 12. маја у Суботици у једном аутобусу запленили преко 32.000 текстилних производа за које се сумња да повређују право интелектуалне својине.

 

 

Прекршај је откривен у аутобусу новопазарских регистарских ознака који је од тог града до Суботице возио 61-годишњи Новопазарац.

 

 

Већ на први поглед цариници су уочили да се у аутобусу налази толико црних џакова пуних робе, да као да се ради о шлеперу, а не о аутобусу који је превозио свега осам путника. Управо је због тога и усмерен у складиште ради детаљне контроле.

 

 

Током прегледа цариници су видели да се у средњем и задњем његовом делу, између седишта, али и у пртљажнику налази хрпа црних врећа којих је било толико да није било могуће сакрити их.

 

 

Комплетним истоваром ове гомиле џакова установљено је да се у њима налази велика количина гардеробе разних познатих брендова за које се сумња да су кривотворени.

 

 

Реч је о невероватних скоро 32.500 комада одеће, и то мајица, фармерки, тренерки, шортсева, бермуда, хеланки, чарапа и разних других артикала са потписом „адидас“, „најк“, „армани“, „поло“ и других брендова.

 

 

Највише је било женских чарапа – незамислива хрпа од скоро 13.500 пари, затим мушких „најк“, „адидас“ и „томи хилфигер“ – импозантних готово 8.500 пари, скоро 3.000 шортсева „пума“, „најк“, „напапири“,  нешто више од 1.500 пари мушких бермуда „поло“, „армани“, „томи хилфигер“, више од 1.000 женских комплета шортсева и мајица „најк“ и „адидас, око 1.000 мушких комплета тренерки „најк“ и „адидас“ и друге гардеробе.

 

 

Према речима возача аутобуса, он је само превозио робу за различите власнике, али ће му ипак, поред товара, привремено бити задржан и аутобус, јер вредност гардеробе прелази трећину његове вредности.

 

 

Сумња се да је роба била намењена продаји на великој пијаци у Суботици, а с обзиром на збуњеност возача када је видео царинике, чини се да је био затечен чињеницом да  царинска контрола не постоји само на граничним прелазима, већ да се редовно спроводе и контроле у унутрашњости земље.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина