Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Ултразвук кријумчарио човек са лажним исправама

уторак, 15 мај 2018.

Цариници су у сарадњи са полицијом 14. маја око поноћи на граничном прелазу Хоргош, спречили да у земљу буде прокријумчарен један ултразвучни апарат у комбију којим је управљао возач са фалсификованим личним исправама.

 

 

Када је комби аустријских регистарских ознака који је из Аустрије ка Србији возио 35-годишњи Лесковчанин стигао на ред за контролу, возач је цариницима пријавио да превози половне ствари: гарнитуру, телевизор, мердевине и ледомат.

 

Међутим, приликом детаљног прегледа, цариници су у теретном делу затекли и непријављен ултразвучни апарат „Logiq 5 Expert“ са три сонде, за који је возач рекао да га превози за пријатеља.

 

 

Када су га царински службеници питали да ли поседује аустријску боравишну или радну дозволу, путник је одговорио да има само румунску личну карту, коју им је и показао.

 

 

Цариници и полицајци су убрзо провером докумената утврдили да путник не само што вози непријављену робу, већ има и фалсификовану личну карту.

 

 

Самим тим, није имао право да управља возилом са страним регистарским ознакама, већ је морао у редовном царинском поступку да пријави и комби са приколицом.

 

 

Због тога ће против овог путника бити покренут и кривични поступак за два дела: кријумчарење и фалсификовање, док су комби са приколицом и непријављени ултразвучни апарат задржани у суботичкој царинарници до окончања тог поступка.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина