Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Породице миграната скривене у товарима робе

среда, 16 мај 2018.

Да жеља за одласком у земље ЕУ, макар и без икаквих личних докумената, не јењава, доказ су и  неуспели покушаји илегалног преласка преко границе у последња два дана на прелазима Шид и Батровци.

 

 

Такав је и случај породице која је 16. маја 2018. године на излазу прелаза Батровци осујећена у намери да се у приколици камиона пребаци преко граничног прелаза. Цариници су породицу затекли у камиону турских регистарских ознака који је превозио лешнике из Турске ка Швајцарској.

 

 

Пошто је сајла камиона била видно оштећена, цариницима је било јасно да се у товару највероватније крију илегални мигранти, што је и потврђено када су у приколици међу лешницима затекли брачни пар из Авганистана са двоје малолетне деце.

 

 

На истом прелазу је и 14. маја забележен покушај породичног преласка преко границе у камиону бугарских регистарских ознака који је саобраћао на релацији Бугарска – Шпанија превозећи стаклену амбалажу. Захваљујући мобилном скенеру на чијем су се снимку виделе три људске силуете у приколици, откривена је и трочлана авганистанска породица – родитељи и дете предшколског узраста.

 

 

Током јучерашњег дана, на излазу граничног прелаза Шид такође су забележена два покушаја илегалног преласка границе.

 

 

Возач камиона бугарских регистарских ознака који је превозио металне конструкције од  Бугарске до Словеније пријавио је цариницима трагове на приколици. Ушавши у товарни део камиона, цариници су затекли четворицу мушкараца који су им рекли да су из Авганистана.

 

 

Мигранти су откривени у још једном камиону, такође бугарских регистарских ознака, који је транспортовао намештај из Бугарске за шпанско тржиште.

 

 

Возач је цариницима рекао да сумња да се у приколици налазе мигранти, јер је приметио трагове на њој, да би потом цариници унутра заиста пронашли двојицу младића из Авганистана.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина