Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

У два камиона заплењенa скоро тона робе

петак, 08 јун 2018.

Цариници су 7. и 8. јуна 2018. године, на улазу граничног прелаза Терминал Градина, у два шлепера пуна робе из Турске привремено задржали скоро тону непријављене гардеробе, као и оне за коју се сумња да повређује право интелектуалне својине.

 

 

Возач камиона турске националности који је 7. јуна путовао из Истанбула ка Суботици, превозећи товар тежи од 18 тона, нашао се у прекршају по два основа: због тога што више од 400 кг робе није пријавио, али и због готово 350 кг гардеробе у чију се аутентичност сумња.

 

 

Одећа без икакве пратеће документације, и то преко 6.500 пари чарапа, више од 800 мајица, око 500 пари мушког и женског доњег веша, скоро 200 пари женских панталона, више од 100 марама и друге робе пронађена је међу регуларно пријављеним товаром. Вредност заплењене непријављене гардеробе је скоро 6.000 евра.

 

 

Поред овога, у истом камиону пронађена је и већа количина гардеробе за коју се сумња да не носи оригиналну ознаку познатих брендова.

 

 

Реч је о скоро 1.000 мајица „луј витон“, „гес“, „адидас“ и „мини маус“, преко 800 дечијих комплета „мини маус“, „спајдермен“, „најк“ и „фроузен“, скоро 250 дечијих бодија „мики маус“ и „хелоу кити“ и исто толико хаљина “фроузен“, „гучи“ и „десигуал“, више од 30 каишева „бос“, „келвин клајн“ и „филип плејн“, као и скоро 60 ћебади за децу „бамби“. Вредност спорног товара од око 2.500 артикала сумњивог порекла је приближно 6.000 евра.

 

 

Сличан прекршај догодио се и данас, 8. јуна, такође у камиону турских регистарских ознака који је робу превозио од Истанбула ка Брчком.

 

 

Реч је о гардероби сумњивог порекла, за коју се претпоставља да је била намењена продаји на пијаци „Аризона“.

 

 

У товару тешком 130 килограма нашло се чак 200 торби „гес“, „зара“, гучи“ и „мики маус“, око 100 пари патика „најк“, скоро 300 пари папуча „диор“ и „гучи“ и 20 каишева „гучи“.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина