Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Откривена сумњива гардероба у духу предстојећег фудбалског првенства

среда, 13 јун 2018.

Цариници су 11. и  13. јуна 2018. године, на улазу граничног прелаза Градина, као и у царинској испостави Рашка, открили више од 750 килограма гардеробе сумњивог порекла у два камиона пристигла из Турске.

 

 

Први товар, у знаку светског првенства у фудбалу, откривен је и пре три дана у камиону турских регистарских ознака којим је држављанин те земље превозио робу за фирму увозника у Новом Пазару.

 

 

У товару тешком више од 24 тоне репроматеријала за текстилну индустрију откривено је и 650 килограма непријављене робе за коју се сумња да није аутентична.

 

 

У спорном товару налазиле су се мајице са називима добро знаних фудбалских клубова, али и са бројевима дресова и презименима фудбалера који их носе, комплети шортсева и мајица, као и патике, све са потписом познатих брендова.

 

 

Ради се о скоро 600 пари платнених патика „најк“, али и „луј витон“ и „гучи“, више од 300 комплета дресова „пума“ са натписом „Српска фудбалска репрезентација“, али и дресова марке „најк“ са именом фудбалског клуба „Пе-Се-Же“.

 

 

Пронађено је још и око 250 мајица „адидас“, „најк“ и „пума“ са потписима француске, немачке и осталих фудбалских реперзентација, као и клубова „Реал Мадрид“, „Арсенал, „Јувентус“ и других.

 

 

Слично се догодило и данас када је камион који је превозио гардеробу из Истанбула пут Дистрикта Брчко у БиХ стигао на гранични прелаз Градина.

 

 

Царински службеници су у њему пронашли нешто више од 100 килограма одеће за коју се сумња да повређује право интелектуалне својине.

 

 

Реч је, наиме, о скоро 200 торби са натписом „армани“, „гучи“ и „дискардид“, готово 400 пари доњег веша „келвин клајн“ и „бос“, као и 100 комплета пиџама „снупи“.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина