Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

На Градини за 24 часа откривено и задржано преко 110.000 евра

четвртак, 14 јун 2018.

Цариници су у сарадњи са полицијом 10. и 11. јуна 2018. године, на излазу граничног прелаза Градина, током свега 24 часа открили преко 110.000 непријављених евра, што је побудило интересовање медија.

 

 

Радио-телевизија Цариброд из Димитровграда била је најближа лицу места и прва је затражила изјаву представника царинарнице, чему је Управа царина изашла у сусрет.

 

 

Петар Костов, координатор послова у тој царинарници, је у изјави датој 11. јуна гледаоцима ТВ Цариброд објаснио како је дошло до откривања ових готово узастопних девизних прекршаја.

 

 

Како је рекао, у току тог поподнева цариници су, у сарадњи са граничном полицијом, код два ирачка држављана који су путовали ка Ираку у аутомобилу финских регистарских ознака открили већу количину непријављених девиза. Од једног путника привремено је одузето 49.350 непријављених евра, а од другог 22.800 евра.

 

 

Претходне ноћи, код једног холандског држављанина пронађено је 37.000 непријављених евра који су такође привремено задржани, а против путника је покренут прекршајни поступак.

 

 

Костов је нагласио да је Управа царина поставила обавештења на неколико језика да су путници који долазе у земљу дужни да пријаве сав новац, како би могли несметано да га изнесу.

 

 

Он је указао и на чињеницу да се често дешава да путници упркос томе и даље не пријављују новац или покушавају да га илегално изнесу из Србије.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина