Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Уместо пријављених боја, скоро тона пестицида

петак, 06 јул 2018.

Цариници су 4. јула 2018. године, на улазу граничног прелаза Прешево, запленили око 1.000 литара пестицида које је возач камиона намеравао да прокријумчари уместо пријављених боја, као и велику количину непријављене робе, укупне вредности од око 5,5 милиона динара.

 

 

Прекршај је откривен у камиону турских регистарских ознака којим је турски држављанин превозио 21 тону робе из Истанбула за фирму у Новом Пазару.

 

Детаљном контролом камиона цариници су утврдили да нема ничег спорног у вези са 20 тона репро-материјала за текстилну индустрију, али су тада открили и тону кријумчареног товара.

 

 

Наиме, уместо паковања пријављених боја, пронађено је око 1.000 литара пестицида. Треба напоменути да је приликом увоза тих супстанци у Србију потребна дозвола Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и регистрација увозника, што поменуто новопазарско предузеће није имало.

 

Такође, заплењена је и велика количина непријављене робе: 11.500 етикета „филип плејн“, „келвин клајн“ и „томи хилфигер“, за коју ће се накнадно утврдити да ли повређује право интелектуалне својине, као и око 9.000 једнократних бријача „бик“.

 

 

Међу кријумчареним товаром пронађено је и скоро 250 мајица кратких рукава и више од 40 котура украсних текстилних трака „филип плејн“ и „томи хилфигер“.

 

Вредност робе је процењена на готово 5,5 милиона динара. Камион и приколица су такође задржани до окончања прекршајног поступка, јер вредност заплењеног товара премашује трећину њихове вредности.

 

 

Подсећамо да се готово идентичан прекршај догодио у децембру прошле године на Градини, када су у камиону, уместо декларисаних боја, такође пронађени кријумчарени пестициди.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина