Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Непријављен нов „ролекс“ на руци

уторак, 10 јул 2018.

Цариници су 9. јула 2018. године на аеродрому „Никола Тесла“, спречили унос сата марке „ролекс“ вредног више од 700.000 динара, који путница није пријавила у покушају да избегне увозне дажбине.

 

 

Прекршај је откривен у зеленом контролном пролазу намењеном путницима који немају ништа да пријаве, а којим се запутила и Канађанка пристигла из Лондона након преузимања чекираног пртљага са карусела.

 

Међутим, царинска службеница послала је њен пртљаг на контролу рентгеном, а потом је његовим детаљним прегледом, поред личних ствари, у кеси пронашла и празну кутију женског сата „ролекс“.

 

 

На питање где се налази сат, путница је одговорила да је на њеној руци. Када ју је царинска службеница замолила да га скине са руке, уочила је да се на њему још налази заштитна фолија, што је потврдило сумњу да је сат нов и да му пронађена кутија припада.

 

У ранцу путнице је откривен и рачун за сат, чија је вредност већа од 700.000 динара.

 

 

Подсећамо путнике да искусним цариницима свакако неће промаћи покушај појединих путника да избегну плаћање царинских дажбина тиме што ће вредну робу коју треба да пријаве настојати да пренесу на себи. Тиме, наиме, само ризикују да буду откривени у прекршају.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина