Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Откривено скоро 600 кг марихуане у два ''празна'' камиона

среда, 01 август 2018.

У ноћи између 31. јула и 1. августа 2018. године, на излазу граничног прелаза Градина спречен је покушај кријумчарења импресивне количине марихуане, тешке готово 600 килограма.

 

 

Током ноћи из земље је на граничном прелазу Градина изашло укупно 270 камиона, од чега 39 није био натоварено робом и међу њима су откривена поменута два камиона која су заправо носила скривени товар закамуфлиран у специјално направљеним бункерима.

 

 

Припадници граничне полиције су посумњали да се у два наизглед празна камиона ипак нешто налази, па су захтевали асистенцију царинских службеника, са којима је спроведен детаљан преглед у за то специјално намењеном објекту на самом граничном прелазу.

 

 

Да би се дошло до скривеног товара, полицији и царини је требало читавих 7 сати, јер је преглед почео у поноћ, а завршио се у 7 часова ујутру.

 

 

Једним камионом са новосадским регистарским ознакама управљао је 51-годишњи српски држављанин, а другим, загребачке регистрације, 56-годишњи држављанин БиХ. И један и други камион су се наводно упутили у Турску како би натоварили робу.

 

 

Детаљани преглед резултирао је откривањем 253 пакета марихуане, укупне тежине 274 кг – у првом камиону и још 292 пакета истог наркотика, тешких 316 кг – у другом.
У оба камиона, полицајци и цариници су открили специјално направљене бункере на предњој чеоној страни приколице иза кабине возача.

 

 

Камиони у којима је кријумчарена дрога задржани су на терминалу за теретна возила на прелазу Градина, а возачи и дрога су предати у даљу надлежност криминалистичкој полицији и Тужилаштву.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина