Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Кренуо на пут са пуним кофером лекова

четвртак, 09 август 2018.

Цариници су у раним јутарњим часовима 9. августа 2018. године на аеродрому „Никола Тесла“ спречили једног путника да са пуним кофером лекова, чија се вредност процењује на готово 35.000 евра, отпутује у Шведску.

 

 

Захваљујући рентгенској контроли пртљага коју пред само укрцавање на лет спроводи служба безбедности аеродрома, примећено је да се у пртљагу српског држављанина из Земуна налази велика количина лекова.

 

 

Цариници су путника спровели у просторије царинске испоставе и утврдили да се он упутио у Гетеборг поневши у ручном пртљагу 6.200 таблета ''Tamol – XX'' од 200мг у ринфузу, 136 кесица Камагре од 100мг, 300 таблета лека ''Ksalol'' од 1мг. и 200 таблета ''Rivotril'' од 2мг.

 

 

Препарати Тамол и Камагра су на омотима имали ознаку да су пореклом из Индије, док су Ксалол и Ривотрил пореклом из Србије.

 

 

Тамол се користи за ублажавање болова и припада групи медикамената која има опојно дејство, Ксалол припада групи бензодијазепина и служи за лечење анксиозности и напетости, Ривотрил се пак користи у лечењу епилептичних напада, док је Камагра лек за потенцију.

 

 

Подсећамо да се готово идентичан случај на аеродрому догодио и крајем марта када су у кријумчарењу лекова ухваћена два путника из Београда и Сурдулице, који су се такође упутили у Шведску, а у чијим је коферима откривено преко 40.000 таблета ''Tamol – XX'' од 200мг у ринфузу.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина