Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Уместо чаша - реквизити за масажу

понедељак, 10 септембар 2018.

У товару једног камиона који се на улазу граничног прелаза Градина затекао 7. септембра 2018. године цариници су открили бројне покушаје злоупотреба: уместо пластичних чаша у товару су затекли вакуумске реквизите за масажу, уместо пријављених 1.000 хемијских оловака - пронађено још 4.000 непријављених, поред тога открили су и скоро 2.000 непријављених жилета и друге робе, као и готово 950 комада сумњиве фирмиране гардеробе.

 

 

Прекршај је откривен у камиону турских регистарских ознака који је од Истанбула ка Дистрикту Брчко у БиХ превозио држављанин Турске, транспортујући 21 тону робе намењене продаји на пијаци „Аризона“.

 

 

Прекршајни поступак покренут је против 24-годишњег сувозача, иначе држављанина Црне Горе,  који је изјавио да је одговоран за робу.

 

 

Приликом прегледа товара, царински службеници су открили да роба пријављена у фактури не одговара стању затеченом у приколици.

 

 

Цариницима је побудило сумњу то што су уместо 1.000 пријављених хемисјких оловака пронашли њих 5.000, а затим су  уместо 6.000 пластичних чаша открили скоро исто толико вакуумских реквизита за масажу.

 

 

Међу робом је пронађен и сакривени товар: 1.800 жилета, као и разног прибора за масажу и акупунктуру – 1.000 игли, 100 оловака и 100 пластичних вакуумских ручица.

 

 

Међутим, то није било све, јер је у камиону откривено и више од 350 килограма сумњиве гардеробе за одрасле и децу марки „гучи“, „луј витон“, „најк“, „фроузен“, „мики маус“, као и 160 метара наводно брендираног текстилног платна „спајдермен“ и „хелоу кити“.

 

 

Међу гардеробом сумњивог порекла, највише је било дуксева, торби, патика, марама, дечијих комплета и чизама.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина