Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

На свадбу са народном ношњом и златом од милион динара

четвртак, 13 септембар 2018.

Цариници су 12. септембра 2018. године на административном пункту Мердаре, спречили покушај кријумчарења златног накита и народне ношње у вредности од преко милион динара.

 

 

Када је на царинску контролу пристигао ''рено'' немачких регистарских ознака којим су из Ђаковице ка Минхену путовала двојица немачких држављана ромске националности, на питање царинског службеника да ли имају нешто да пријаве, одговорили су да осим личних ствари немају ништа.

 

 

Након детаљног прегледа аутомобила и пртљага, у торбама које су се налазиле у гепеку пронађена је ромска народна ношња, као и празне кутије од накита. На питање цариника где се налази накит из кутија, стриц и сестрић су прво одговорили да га је ''снајка однела авионом''.

 

 

Међутим, убрзо у наставку контроле, накит је откривен у наслону за руку између возачевог и сувозачевог седишта, а путници су рекли да су га понели са собом на свадбу.

 

 

Вредност робе међу којом су биле огрлице са скупоценим дукатима, наруквице, прстење, али и венчаница и други материјали за ношњу, процењена је на износ од преко милион динара.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина