Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Буџет пунији од заплењене робе

понедељак, 08 октобар 2018.


Продају робу која је јефтинија у односу на конкуренцију. Комшије их знају као „царинске“ радње, иако од ознака ове институције нигде нема ни трага. Рафове пуне искључиво на лицитацијама Управе царина, па заплена на границама заправо диктира њихову понуду. Од почетка ове године одржано је укупно 65 јавних лицитација, али су се 31 пут продавала искључиво возила. Само у овој  години продаја заплењене робе буџету Србије је донела више од 44,7 милиона динара.

 

 

 

- Управа царина је за последње три године у државни буџет уплатила више од 2,5 милиона евра, остварених путем јавних лицитација - каже Софија Радуловић, помоћник директора у Сектору за финансијске, инвестиционе и правне послове. Последњих година приходи од лицитација су се вишеструко увећали. Примера ради, током 2013. године остварен је приход од 33 милиона, а прошле више од 130 милиона динара. У плану је увођење софтвера за лицитирање путем интернета.

 

 

На лицитацијама робе широке потрошње могу да учествују фирме, које не морају да буду регистроване за промет одређене врсте робе. За заплењена кола могу да се надмећу и грађани.

 

- Почетна цена робе се одређује комисијски, при чему се најчешће узима у обзир она која важи за исту или сличну робу на домаћем тржишту, умањена за порез и маржу.

 

Аутомобили

 

- Нашим грађанима су традиционално најинтересантнији путнички аутомобили, док се највећи приход остварује продајом племенитих метала, а међу заплењеном робом највише је гардеробе и обуће – истиче Софија Радуловић.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина