Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Мигранти покушали преко границе увучени у лимене цеви

уторак, 09 октобар 2018.

Цариници су 9. октобра 2018. године, на излазној страни граничног прелаза Батровци, у товару једног камиона затекли тројицу миграната који су покушали да пређу границу увучени у лимене цеви.

 

 

Прекршај је откривен у камиону скопских регистарских ознака који је од Македоније ка Хрватској превозио ролне пластифицираног лима дебљине веће од пола метра.

 

 

Приликом контроле шлепера, најпре је снимак са скенера показао контуре људских ногу, а затим су цариници уочили још један траг - пресечену, па наново залепљену сајлу, што је поуздан знак да је неко покушавао да уђе у товарни простор.

 

 

Ушавши у приколицу, царински службеници у први мах нису уочили ништа необично, док нису приметили да ноге једног мушкарца вире из лимене цеви.

 

 

Другог мигранта одала је глава која је извиривала из ролне лима, док је трећи лежао на поду између ролни у којима су се крили и његови сапутници.

 

 

Реч је о тројици младића из Пакистана који су овако камуфлирани, искористивши карактеристике  товара који је транспортован, покушали да се домогну неке од земаља ЕУ.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина