Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

У београдском ЗОО врту одржана обука о заштићеним врстама

петак, 12 октобар 2018.

Министарство заштите животне средине је у београдском ЗОО врту 11.октобра 2018. године организовало посебну једнодневну обуку у вези са спровођењем ЦИТЕС Конвенције за службенике Одељења за сузбијање кријумчарења Управе царина. 

 

 

Група за спровођење ЦИТЕС Конвенције је царинским службеницима приказала презентације о основним елементима ЦИТЕС Конвенције, ЦИТЕС дозволама и потврдама, структури националних органа за ЦИТЕС, таксономији, препознавању дивљих врста и њихових делова и деривата (водоземци, гмизавци, птице, сисари, рибе и бескичмењаци). Током обуке било је речи и о физичкој провери пошиљки, методама кријумчарења, илегалној трговини, а изнети су и примери заплена и санкционисања кријумчарења дивљих врста у Републици Србији.

 

 

У сарадњи са особљем Зоолошког врта града Београда и Зоолошког врта Палић, приликом практичног дела обуке царинским службеницима су приказане технике руковања са живим примерцима дивљих животиња (папагајима, птицама грабљивицама и змијама). У том делу обуке указано је на  превентивне безбедносне мере и неопходну опрезност приликом вршења контроле пошиљки у којима се налазе живи примерци дивљих животиња.

 

 

Присутним представницима Одељења за сузбијање кријумчарења уручена је штампана верзија ИНТЕРПОЛ приручника за откривање метода кријумчарења дивљих врста, чији превод на српски језик је обезбедило Министарство заштите животне средине.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина