Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Цариници достојанствено и скромно обележавају своју крсну славу

четвртак, 29 новембар 2018.

Од 2001. године када је царинска слава обележена први пут, у присуству почившег патријарха српског г. Павла, сваког 29. новембра у Управи царина и свим царинарницама широм Србије, скромно и достојанствено цариници обележавају свог заштитника Светог Апостола и јеванђелисту Матеја.

 

 

Директор Управе царина Милош Томић је дочекао славу у царинарници Нови Сад, где је у присуству управника и запослених присуствовао обреду. Том приликом он је окупљенима  честитао славу и изразио наду да ће наредна година за царинске службенике бити још успешнија.

 

 

Запослени у Управи царина су се такође окупили око скромне трпезе са парохијским свештеником да уз молитву за здравље, напредак, срећу, љубав и слогу, присуствују обреду сечења славског колача и освештавања жита и вина.

 

 

Домаћин славе је у Управи царина био заменик директора Веселин Милошевић који се обратио присутним колегама честитајући им празник уз жељу да Свети Матеј настави да буде духовна подршка царинским службеницима и њиховим породицама.

 

 

По предању један од дванаесторице апостола св. Матеј није сам написао јеванђеље, већ му га је диктирао Архангел Михаил, први међу анђелима, па га због тога у католичким и еванђелистичким црквама често приказују са крилима. На православним иконама углавном је приказан како седи за столом и пише јеванђеље.

 

 

Свети Матеј био је инспирација и многим уметницима. Једно од Микеланђелових ремек дела је приказ св Матеја у цркви Светог Луиђија у Риму.

 

 

Према народном веровању, данас је добро прочитати Свето јеванђеље по Матеју, али и платити све порезе и дугове.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина