Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

„Од игле до локомотиве“ у комбију курирске службе

среда, 05 децембар 2018.

Цариници су 3. и 4. децембра 2018. године, у централном магацину једне курирске службе који се налази у Београду, запленили разну страну робу без доказа о плаћеним царинским дажбинама: сумњиву маркирану гардеробу, женску обућу, али и мобилне телефоне, разне ауто-реквизите, здравствена помагала и још много чега другог.

 

 

У последњем прекршају, када су цариници преусмерили комби ка централном магацину у Београду ради детаљне провере, у комбију курирске службе београдских регистарских ознака запленили су готово 400 пари женских зимских ципела које су два пошиљаоца из околине Београда покушала су да пошаљу на две адресе у Војводини.

 

 

Дан раније у истом комбију пронађена је гардероба у чију се аутентичност сумња, и то скоро 140 пари тренерки „минки маус“, „мини маус“, „најк“ и „адидас“,  око 60 дуксерица истих брендова и 8 мајица „левис“, које није дочекао прималац у Панчеву.

 

 

Тога дана у још једном комбију исте курисрске службе откривен је и споран товар најразноврсније робе, међу којом је било скоро 70 мобилних телефона „нокија“ и „лендровер“, али и њихови пуњачи, слушалице за музику и „блутут“, готово 65 лед сијалица, око 40 бушилица, 35 смарт камера.

 

 

Такође, заплењена су и медицинска помагала без икаквог покрића: скоро 20 масажера за врат, 25 појасева за кичму, магнети за зглобове и помагало против чукљева, као и реквизити за хигијену: четке и увијачи за косу, машинице за шишање, тримери за нос и уши и рукавице за четкање паса.

 

 

Иста пошиљка је садржала и 20 церада за аутомобиле, као и друге опреме за возила попут навигација, радија, камера и паркинг сензора. Своје место међу таквом робом нашли су и караоке и портабл звучници, уређаји токи-воки, детектори метала, затим главе туша, славине са грејачем, „паметни“ сатови, па чак и виртуелне наочаре.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина