Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Марихуана у футроли за наочаре

петак, 02 август 2019.

Цариници су на улазу граничног прелаза Ђердап 2. августа 2019. године у преподневним часовима код једног румунског држављанина открили марихуану сакривену у футролу за сунчане наочаре.

 

 

Путујући из Румуније ка Србији, породица румунских држаљана која се упутила на одмор, пристигла је на прелаз у ''мерцедесу'' румунских регистарских ознака.

 

 

Цариници су у сарадњи са полицијом детаљно прегледали аутомобил посумњавши да се у њему нешто крије. Да су били у праву потврђено је убрзо након што је у пртљажнику откривена папирна кеса у којој се наизглед налазила само футрола за сунчане наочаре марке ''реј бан''.Тада је цариник отворио футролу и видео је да наочара нема, али да се ту зато налази пластична кесица пуна марихуане, дробилица, као и кутијица са папиром за мотање цигарета (ризла).

 

 

Након што је дрога откривена, 20-годишњи син је рекао да је његова и да је користи у медицинске сврхе.

 

 

Подсећамо путнике да у Србији није легализовано коришћење марихуане у медицинске сврхе. Чак и у случају да путници преко границе желе да пренесу лекове који садрже психоактивне супстанце, јер их користе за уобичајну терапију - контрола ће бити детаљнија. Наиме, ако је њихова количина већа од једног паковања које садржи највише до 30 појединачних доза, путници су дужни да на захтев царинског службеника покажу доказ о неопходности коришћења такве врсте лекова у сврху терапије (мишљење лекара, односно лекарски рецепт) http://www.carina.rs/Documents/VODIC%20za%20putnike_2018.pdf 

 

 

Како је прелаз Ђердап један од фреквентнијих прелаза на истоку наше земље, покушаји да се преко границе пренесу мање количине наркотика нису реткост, па су цариници од почетка ове године до сада открили више десетина таквих покушаја. Налазили су их на најразличитијим местима: у доњем вешу, јакнама, путним торбама, наслонима седишта, кутијама цигарета, новчаницима, дуплом дну термоса, а сада и у футроли за наочаре. 

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина