Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

70.000 непријављених евра скривао у ауту

петак, 09 август 2019.

Цариници су у сарадњи са полицијом 7. августа 2019. године на улазној страни граничног прелаза Батровци, спречили покушај уноса готово 70.000 непријављених евра у земљу.

 

 

Прекршај је откривен у пре подневним часовима када је на ред за контролу стигао „ауди“ немачких регистарских ознака којим је из Немачке ка Турској путовао један немачки држављанин турске националности који је у ауомобилу био сам.

 

 

Упитан да ли има нешто да пријави, путник је рекао да нема јер носи само лични пртљаг, а на питање колико новца има код себе, рекао је да се ради о 10.000 евра.

 

 

Сумњајући у његове речи службеници су одлучили да ипак детаљно прегледају аутомобил за који је убрзо утврђено да је пун непријављених девиза.

 

 

Део непријављеног новца, у  укупном  износу од 78.915 евра, најпре је откривен у белим ковертама сакривеним у касетама испод возачевог и сувозачевог седишта, а потом и у браон торбици увученој у шупљину поред акумулатора који се налазио у гепеку.

 

 

Путнику је враћено 10.000 евра, што је дозвољени износ који не подлеже пријављивању, док је остатак суме од 68.915 евра у разним апоенима привремено задржан до окончања поступка.

 

Подсећамо путнике да унос девиза у Србију није лимитиран, али су сви у обавези да пријаве износе веће од 10.000 евра - како при уласку, тако и при изласку из земље.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина