Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Аутобус пун златног накита

петак, 09 август 2019.

Цариници су у сарадњи са полицијом 7. августа 2019. године на административном пункту Мердаре спречили покушај кријумчарења златног накита у једном аутобусу.

 

 

Прекршај је откривен у аутобусу косовских регистарских ознака који саобраћа на линији Приштина-Немачка.

 

 

Када су се путници на питање службеника изјаснили да немају ништа да пријаве сем личних ствари, уследио је преглед пртљага.

 

 

Током прегледа је у торбама 23-годишњег путника албанске националности, који се ка Немачкој упутио са супругом, пронађена једна кутија са златним накитом који претходно није пријављен.

 

 

Потом је уследио преглед унутрашњости аутобуса, када је испод седишта које је користио исти путник пронађено још две кутије пуне златног накита.

 

 

Накит је био спакован у три кутије укупне тежине преко 260 грама, а у којима се нашло прстење, огрлице, наруквице, минђуше, као и 8 дуката. Процењена вредност непријављеног злата износи готово 600.000 динара.

 

 

Како се ради о путнику са пребивалиштем у Немачкој, код надлежног Прекршајног суда у Прокупљу спроведен је хитан поступак чији је исход новчана казна у износу од 100.000 динара, као и заштитна мера одузимања непријављене робе.

 

 

Подсећамо путнике да се личним накитом сматра онај који се носи на себи, међутим уколико на себи или у пртљагу носите доста накита – дужни сте да га пријавите. Веома је важно да то учините, јер цариници ће веће количине накита третирати као непријављене драгоцености, па се лако можете наћи у прекршају. Зато је најсигурније да пријавите сав накит које носите са собом, уместо да се излажете ризику да вам он буде привремено или трајно одузет.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина