Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

На Стрезимировцима заплењено преко пола килограма злата

среда, 04 септембар 2019.

Цариници су 3. августа 2019. године, на прелазу Стрезимировци спречили покушај кријумчарења преко пола килограма златног накита, чија је вредност преко 15 и по хиљада евра.

 

 

Прекршај је откривен када је на улазу у земљу на ред за контролу стигао „мерцедес“ немачких регистарских ознака, којим је из Турске ка Немачкој путовало четворо путника. Двојица старијих мушкараца са турским пасошима, 19-годишњи младић турског порекла са француским пасошем и 49-годишња жена са путним исправама Португалије рекли са да немају ништа што би пријавили царинској контроли.

 

 

 

Међутим, детаљним прегледом аутомобила и пртљага цариници су у две торбе које је путница имала код себе пронашли преко 500 грама златног накита.

 

 

 

Вредност 46 ланчића, наруквица, прстења, минђуша и медаљона процењна је на 15.580 евра, на основу фактуре коју је један од присутних мушкараца показао цариницима, тек пошто је прекршај откривен.

 

 

С обзиром да је реч о страним држављанима надлежни суд је у хитном поступку донео решење о одузимању непријављеног злата, а путница је кажњена и новчаном казном у износу од 900.000 динара, чиме се укупна вредност овог прекршаја увећава на више од 22.000 евра.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина