Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Цигарете међу текстилном робом

уторак, 08 октобар 2019.

Дубинском контролом на магистралном путу Рашка – Краљево, у близини места Маглич, цариници су открили и запленили 100.000 кријумчарених цигарета скривених у товару текстилне робе.

 

 

Прекршај је откривен када je на магистралном путу заустављен ''фолксваген туран'' новопазарских регистарских ознака којим је управљао 39-годишњи возач из околине Новог Пазара.

 

 

Товарни део возила био је испуњен текстилном робом домаћег порекла за коју је возач поседовао отпремницу, али су цариници одлучили да детаљно прегледају товар у царинском магацину у Краљеву. 

 

 

Када је сва роба била истоварена утврђено је да се међу легално превоженим текстилом налази и велика количина кријумчарених цигарета марке ''платиинум севен'' без акцизних маркица.

 

 

Цариници су детаљним прегледом пронашли црне најлон кесе у којима се налазило чак 500 боксова шверцованих цигарета које су биле закамуфлиране текстилном робом домаћег порекла (фармерке и сомот кошуље).

 

Након успешно откривеног покушаја кријумчарења цигарета, о случају су обавештени полиција и пореска управа којима су возило, легални товар текстила, као и кријумчарене цигарете предати у у даљу надлежност.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина