Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

На Хоргошу заплењено 480 психоактивних таблета

четвртак, 10 октобар 2019.

Цариници су у сарадњи са полицијом приликом излазне контроле на граничном прелазу Хоргош, у два случаја 7. и 8. октобра 2019. године, спречили кријумчарење 480 таблета седатива „бромазепам“.

 


У првом случају је 7. октобра 2019. године приликом контроле аутобуса сомборских регистарских ознака који саобраћа на линији Београд-Франкфурт, заплењено 411 таблета овог психоактивног лека.

 

Кутије са лековима су тада откривене у торби једне 49-годишње српске држављанке, која је као и остали путници аутобуса негирала да са собом носи било шта осим личног пртљага.

 


Дан касније је и код држављанке Румуније пронађено 69 таблета овог лека чији је прекогранични промет строго контролисан.
Путница аутобуса нишких регистарских ознака који саобраћа на релацији Александровац-Салзбург је поред кутија са лековима за личну употребу, чији промет преко границе није споран, у својој торби имала и поменуте таблете „бромазепама“.

 

 

Подсећамо путнике да се као део личног пртљага могу уносити или износити лекови за личну употребу у количини која је неопходна за уобичајену терапију. Поседовање лекарског рецепта или мишљења лекара о потреби коришћења лека за уобичајену терапију није потребно.

 

Међутим, уколико је реч о лековима за уобичајену терапију, који садрже психоактивне контролисане супстанце и уколико је њихова количина већа од једног паковања које садржи највише до 30 појединачних доза, путник је дужан да на захтев царинског службеника покаже доказ о неопходности коришћења такве врсте лекова у сврху терапије (мишљење лекара).

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина