Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Заплењене етикете и сумњива гардероба познатих робних марки

четвртак, 10 октобар 2019.

Цариници су на граничном прелазу Градина 8. октобра 2019. године у два случаја спречили покушај кријумчарења око 1.300 етикета и металних копчи и парфема познатих робних марки, као и гардеробе и обуће у чију се оригиналност сумња.

 


Етикете познатих брендова „кевин клајн“, „пума“ „томи хилфигер“ и металне копче „луј витон“, „гучи“, „шанел“ и „гес“ пронађене су приликом контроле путничког комбија босанских регистарских ознака на улазу у земљу.

 


Иако су сви присутни путници као и возач негирали су да имају било шта осим личног пртљага, цариник је током детаљног прегледа испод возачевог седишта пронашао неколико кеса са поменутим етикетама и копчама, а у простору испод волана и неколико сакривених парфема.

 


У другом случају је истог дана на улазу у земљу приликом детаљне контроле аутобуса новопазарских регистарских ознака, који саобраћа на релацији Истанбул-Нови Пазар откривен специјално дограђени бункер у простору за пртљаг.

 


У њему је пронађено неколико црних пластичних врећа са гардеробом и обућом са натписима познатих робних марки.

 

 

 

Испоставило се да је реч о више од 50 пари патика и ципела и 75 јакни, прслука, дуксерица и доњих делова тренерки обележених ознакама познатих брендова „версаће“, „томи хилфигер“, „александер мекквин“ и других.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина