Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Отворен нови гранични прелаз између Србије и Мађарске

петак, 11 октобар 2019.

Потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто отворили су 11.октобра 2019 године нови гранични прелаз Рабе- Кубекхаз између Србије и Мађарске, а отварању је присуствовала и делегација царинарнице Суботица.

 

 

Очекује се да девети прелаз на граници са нашим северним суседом олакша живот локалном становништву и утиче на економски развој насеља која се налазе на тромеђи између Србије, Мађарске и Румуније.

 

Преко привременог прелаза ће се у две саобраћајне траке одвијати путнички саобраћај и то сваког дана од 7-19 часова.

 

 

За сада је прелаз намењен искључиво за путнички саобраћај (аутомобили и комби возила), али је планирано да у непосредној близини до краја 2020. године буде изграђен трајан, функционалан прелаз.

 

 

Представници локалне самоуправе зато очекују да ће нови прелаз допринети бољем пласману пољопривредних производа, повећању цена некретнина и развоју инфраструктуре.

 

 

Гранични прелаз Рабе-Кубекхаз изграђен је у оквиру пројекта прекограничне сарадње Србије и Мађарске, којим координира Министарство за европске интеграције.

 

 

На привременом прелазу је постављено неколико објеката неопходних за функционисање  граничних служби Србије и Мађарске, као и надстрешница за преглед пртљага и превозних средстава.

 

 

Укупна вредност пројекта чији је приоритет да интензивира економску, социјалну и културну сарадњу између Србије и Мађарске износи око 5,5 милиона евра.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина