Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

"150 minuta" na TV Prva
TV Pink "Svitanje"
 
Sezona je godišnjih odmora, pa je i putnika sve više na našim graničnim prelazima. Odgovor na pitanje šta putnici treba da znaju pre nego što krenu na put TV Prva je potražila u direktnom uključenju sa aerodroma u Beogradu od šefice carinske ispostave Branke Popović u emisiju 150 minuta, a tim povodom je gosti u emisiji „Svitanje“ na TV Pink bio Darko Pavković, dugogodišnji carinik na ovom velikom i važnom graničnom prelazu.
 
 

dalje

Zahvaljujući nepogrešivom njuhu službenog psa, carinici su u saradnji sa policijom 17. jula 2019. godine, na graničnim prelazima Horgoš i Horgoš 2, u dva navrata sprečili krijumčarenje više od 2.000 paklica cigareta.

dalje

Zlato je često predmet carinskih zaplena, pa je tako tokom proteklih pet godina zaplenjeno preko 60 kilograma ovog plemenitog metala, dok je od početka ove zaplenjeno već gotovo 10 kilograma zlata.

dalje

preuzeto iz "Novosadskog dnevnika"

 

Srbija se smatra raskrsnicom puteva droge, pa carinici tokom godine zaplene više stotina kilograma narkotika. Na kojim se graničnim prelazima najčešće suočavaju sa tim vidom krijumčarenja i na kojim sve mestima pronalaze ilegalni tovar, možete pročitati u tekstu koji je 18. jula 2019. godine objavio „Novosadski dnevnik“.

dalje

preuzeto sa portala Telegraf
 
Carinici u toku sezone letnjih odmora svaki dan zaplene priličnu sumu novca. Reč je uglavnom o kršenju limita od 10.000 evra. Ukoliko nabavite dokaz o poreklu novca, isti će vam biti uredno vraćen.

dalje

prilog iz emisije "Novosadske razglednice"

 

Letnja sezona je uveliko počela, pa nije zgoreg podsetiti putnike na to šta se sa granice sme, a šta ne sme preneti prilikom povratka sa letovanja u inostranstvu. Na tu temu je sa novinarkom RTV, u današnjoj emisiji "Novosadske razglednice" razgovarao Srećko Mrganić, stručni konsultant upravnika carinarnice Novi Sad.

dalje

Uprava carina je korak bliža potpunoj automatizaciji svih carinskih postupaka i poslovanju bez papira. Događaju u Privrednoj komori Srbije 16. jula 2019. godine, na kome su predstavljeni rezultati prve, pripremne faze za automatizaciju uvoznih i izvoznih postupaka, prisustvovali su mnogobrojni privrednici, predstavnici Delegacije EU u Srbiji, Ministarstva finansija, Uprave carina i medija.

dalje

Za samo dva dana, 16. i 17. jula 2019. godine, na tri granična prelaza zaplenjeno je gotovo 100.000 evra.

dalje

Rezultati EU projekta vrednog više od 1,5 milion evra, namenjenog pripremi za uvođenje automatizovanih postupaka uvoza i izvoza, koja je od suštinske važnosti za unapređenje poslovanja Uprave carina, predstavljeni su 16. jula 2019. godine na završnom događaju u Privrednoj komori Srbije.

dalje

U sklopu posete visoke delegacije Republike Francuske, predvođene predsednikom Emanuelom Makronom, koja će u Srbiji boraviti 15. i 16. jula 2019. godine biće potpisano više od 20 različitih sporazuma, od kojih se jedan odnosi i na saradnju u carinskim pitanjima.

dalje

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина