Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA U REGIONALNOЈ PRIVREDNOЈ KOMORI SUBOTICE

 

Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede i Ministarstvom finansija-Upravom carina, a uz podršku kompanije DHL International Beograd, organizovala je 20. oktobra 2015. godine u RPK Subotica drugu po redu edukativnu radionicu „Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“ namenjenih sektoru malih i srednjih preduzeća.

 

Predstavnici Uprave carina su u regionalnoj privrednoj komori Subotice održali dve prezentacije: Vladimir Ilić, samostalni savetnik u Odseku za pojednostavljene carinske procedure, predstavio je privrednicima prednosti raspoloživih pojednostavljenja, dok je Olga Protić, načelnica Odeljenja za tranzit robe, održala prezentaciju o dobrobitima Novog kompjuterizovanog tranzitnog sistema (NCTS). Ona je istakla da je zahvaljujući novom bezpapirnom sistemu tranzit postao efikasniji, što je srpskoj privredi omogućilo da postane konkurentnija na globalnom tržištu.

 

Tokom radionice promovisan je novi paket usluga PKS, koji obuhvata pravnu pomoć, finansijski konsalting, podršku za izlazak na inostrana tržišta, pomoć u apliciranju za fondove i programe EU okupljenim preduzetnicima koji je predstavio Slobodan Filipović, samostalni savetnik za poslove Biroa za javna ovlašćenja i Biznis Info Servisa PKS.

 

Mere finansijske podrške sektoru MSPP, sa naglaskom na Programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2015. godini preduzetnicima je predstavila  Aleksandra Vučetić, samostalni savetnik u Ministarstvu privrede.

 

Cilj edukativnih radionica, koje se u periodu oktobar-decembar 2015. godine održavaju u regionalnim privrednim komorama u Srbiji, jeste unapređenje poslovnog ambijenta, podizanje konkurentnosti i efikasnosti domaće privrede i pružanje podrške sektoru malih i srednjih privrednih društava. Naredna radionica „Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“ biće održana 28. oktobra u Užicu.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina