Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

300.000 dijazepama u tovaru guma

sreda, 24 januar 2018.

Carinici su u saradnji sa policijom, u noći između 23. i 24. januara 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 300.000 tableta leka dijazepam od 10 mg i oko 10.000 odgovarajućih kutija za taj lek. 

 

 

Samo sat vremena nakon ponoći na prelaz je pristigao kamion subotičkih registarskih oznaka koji je prevozio tovar guma iz Beograda ka Velikoj Britaniji.

 

 

Kamionom je upravljao 53-godišnji Kruševljanin koji radi za prevoznika iz Beograda i koji je robu preuzeo u skladištu.

 

 

Carinici su odlučili da kamion dodatno pregledaju na mobilnom skeneru, kada su primetili da u tovaru ima robe koja se strukturom razlikuje od prijavljene.

 

 

Naime, skener detektuje razliku u gustini materijala i na taj način se vide sva odstupanja u odnosu na prijavljenu robu.

 

 

Otvorivši tovarni deo, carinici su ugledali šest torbi punih tabli lekova za smirenje dijazepam od po 10 mg, kao i pripadajuće ambalaže. U torbama se nalazilo ukupno 299.590 tableta ovog psihoaktivnog leka i 9.920 kutija.

 

 

Vozač kamiona je carinicima rekao da nije znao da se u tovaru nalazi još nešto sem guma koje je prevozio za englesko tržište, a carinsko obeležje nije bilo oštećeno.

 

 

Diazepam pripada grupi lekova koji pomažu u lečenju anksioznosti, grčeva u mišićima i konvulzija kod epileptičkih napada, kao i za smanjenje napetosti i razdražljivosti. Nije nepoznato da se ovaj lek upotrebljava i za miksovanje sa raznim vrstama droga, poput  heroina, radi povećanja njihove količine.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina