Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Umesto čaša - rekviziti za masažu

ponedeljak, 10 septembar 2018.

U tovaru jednog kamiona koji se na ulazu graničnog prelaza Gradina zatekao 7. septembra 2018. godine carinici su otkrili brojne pokušaje zloupotreba: umesto plastičnih čaša u tovaru su zatekli vakuumske rekvizite za masažu, umesto prijavljenih 1.000 hemijskih olovaka - pronađeno još 4.000 neprijavljenih, pored toga otkrili su i skoro 2.000 neprijavljenih žileta i druge robe, kao i gotovo 950 komada sumnjive firmirane garderobe.

 

 

Prekršaj je otkriven u kamionu turskih registarskih oznaka koji je od Istanbula ka Distriktu Brčko u BiH prevozio državljanin Turske, transportujući 21 tonu robe namenjene prodaji na pijaci „Arizona“.

 

 

Prekršajni postupak pokrenut je protiv 24-godišnjeg suvozača, inače državljanina Crne Gore,  koji je izjavio da je odgovoran za robu.

 

 

Prilikom pregleda tovara, carinski službenici su otkrili da roba prijavljena u fakturi ne odgovara stanju zatečenom u prikolici.

 

 

Carinicima je pobudilo sumnju to što su umesto 1.000 prijavljenih hemisjkih olovaka pronašli njih 5.000, a zatim su  umesto 6.000 plastičnih čaša otkrili skoro isto toliko vakuumskih rekvizita za masažu.

 

 

Među robom je pronađen i sakriveni tovar: 1.800 žileta, kao i raznog pribora za masažu i akupunkturu – 1.000 igli, 100 olovaka i 100 plastičnih vakuumskih ručica.

 

 

Međutim, to nije bilo sve, jer je u kamionu otkriveno i više od 350 kilograma sumnjive garderobe za odrasle i decu marki „guči“, „luj viton“, „najk“, „frouzen“, „miki maus“, kao i 160 metara navodno brendiranog tekstilnog platna „spajdermen“ i „helou kiti“.

 

 

Među garderobom sumnjivog porekla, najviše je bilo dukseva, torbi, patika, marama, dečijih kompleta i čizama.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina