Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Cigarete, duvan i alkohol uvek interesantni za krijumčarenje

utorak, 27 novembar 2018.

Duvan, cigarete i alkohol su uvek interesantni krijumčarima, a da je tako svedoče i prekršaji koje su carinici sprečili 26. i 27. novembra 2018. godine na prelazima Horgoš i Gradina.

 

 

Na Gradini je prekršaj otkriven rano jutros kada je na ulazu u zemlju za detaljnu kontrolu izdvojen automobil ''škoda'' britanskih registarskih oznaka sa prikolicom.

 

 

Njime je iz Bugarske ka Engleskoj putovao britanski državljanin koji je prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

 

 

Ispostavilo se da to nije tačno, jer je već pri pregledu prikolice u jednom od kofera pronađeno 10 boksova cigareta i nekoliko flaša vina. Potom je u plastičnoj kanti sa orasima pronađeno i 10 pakovanja rezanog duvana.

 

 

Na pitanje da li kod sebe ima još nešto što nije prijavio, putnik je rekao da ima još jedan boks cigareta.

 

 

Međutim, daljom kontrolom, ispod jednog od sedišta u automobilu pronađena su još dva boksa cigareta, zatim još dva ispod torbi u prtljažniku, da bi potom u jednom od kofera ispod ličnih stvari bilo pronađeno još 8 boksova cigareta i još nekoliko flaša alkoholnih pića.

 

 

U automobilu je ukupno pronađeno 22 boksa cigareta ''karelija'', 10 pakovanja rezanog duvana, 16 flaša brendija, džina i različitih vina.

 

 

Dan ranije, na Horgošu, carinici su na izlazu iz zemlje sprečili dva putnika da iznesu 9 kilograma neprijavljenog mlevenog duvana.

 

 

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao kombi srpskih registarskih oznaka, kojim su iz Јagodine ka Stokholmu putovala dvojica državljana Srbije.

 

 

Na pitanje carinskog službenika da li imaju nešto da prijave, i vozač i suvozač odgovorili su da, osim nekoliko pošiljaka sa garderobom i hranom, nemaju ništa.

 

 

Međutim, prilikom pregleda kombija, u kartonskim kutijama u kojima su se nalazile prijavljene stvari, otkrivene su i plastične kutije pune duvana.

 

 

Ukupno je pronađeno devet kutija od po kilogram mlevenog duvana proizvođača ''Prillan Stark'' bez akciznik markica, koji je zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina