Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

82 bojeva metka u automobilu iz Bugarske

utorak, 06 avgust 2019.

Carinici su u saradnji sa policijom na ulazu graničnog prelaza Strezimirovci 3. avgusta 2019. godine u prepodnevnim časovima otkrili automobil pun bojeve municije.

 

 

Municija je otkrivena u automobilu bugarskih registarskih oznaka kojim su dva mladića iz Sofije putovala ka Vlasinskom jezeru.

 

 

Reč je o bugarskim državljanima, 28-godišnjem vozaču i 24-godišnjem suvozaču, koji su na pitanje da li imaju nešto da prijave odgovorili da nemaju ništa jer idu u turističku posetu.

 

 

Detaljnim pregledom BMW-a H5 kojim su doputovali do granice, utvrđeno je da se u kaseti ispred suvozačkog sedišta nalazi 32 bojeva metka marke ''Magtech'' kalibra 9mm, dok je u kaseti iza ručice menjača otkriveno još 50 bojevih metaka marke ''Luger 9mm''.

 

 

Potom su službenici detaljno pregledali i prtljažnik vozila, u kome je ispod jednog ranca i podnog poklopca, otkriveno i 2 para neprijavljenih registarskih oznaka. 

 

 

Mladić koji je upravljao automobilom potvrdio je službenicima na prelazu da je sve što je otkriveno u automobilu vlasništvo njegovog oca.

 

 

Kako je reč o naoružanju, sva otkrivena municija predata je policiji u dalju nadležnost.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina