Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Autobus pun zlatnog nakita

petak, 09 avgust 2019.

Carinici su u saradnji sa policijom 7. avgusta 2019. godine na administrativnom punktu Merdare sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita u jednom autobusu.

 

 

Prekršaj je otkriven u autobusu kosovskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Priština-Nemačka.

 

 

Kada su se putnici na pitanje službenika izjasnili da nemaju ništa da prijave sem ličnih stvari, usledio je pregled prtljaga.

 

 

Tokom pregleda je u torbama 23-godišnjeg putnika albanske nacionalnosti, koji se ka Nemačkoj uputio sa suprugom, pronađena jedna kutija sa zlatnim nakitom koji prethodno nije prijavljen.

 

 

Potom je usledio pregled unutrašnjosti autobusa, kada je ispod sedišta koje je koristio isti putnik pronađeno još dve kutije pune zlatnog nakita.

 

 

Nakit je bio spakovan u tri kutije ukupne težine preko 260 grama, a u kojima se našlo prstenje, ogrlice, narukvice, minđuše, kao i 8 dukata. Procenjena vrednost neprijavljenog zlata iznosi gotovo 600.000 dinara.

 

 

Kako se radi o putniku sa prebivalištem u Nemačkoj, kod nadležnog Prekršajnog suda u Prokuplju sproveden je hitan postupak čiji je ishod novčana kazna u iznosu od 100.000 dinara, kao i zaštitna mera oduzimanja neprijavljene robe.

 

 

Podsećamo putnike da se ličnim nakitom smatra onaj koji se nosi na sebi, međutim ukoliko na sebi ili u prtljagu nosite dosta nakita – dužni ste da ga prijavite. Veoma je važno da to učinite, jer carinici će veće količine nakita tretirati kao neprijavljene dragocenosti, pa se lako možete naći u prekršaju. Zato je najsigurnije da prijavite sav nakit koje nosite sa sobom, umesto da se izlažete riziku da vam on bude privremeno ili trajno oduzet.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina