Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

U postavi kofera gotovo kilogram i po srebra

utorak, 13 avgust 2019.

Na najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj carinici se svakodnevno susreću sa različitim pokušajima krijumčarenja, pa su tako tokom proteklog vikenda u dva slučaja zaplenili gotovo kilogram i po srebrnog nakita i 12.000 neprijavljenih evra.

 

 

U prvom slučaju je na Gradini 12. avgusta 2019. godine sprečen pokušaj jedne putnice da u zemlju prokrijumčari skoro kilogram i po srebrnog nakita.

 

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kada je na red za kontrolu pristigao autobus beogradskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Istanbul-Beograd.

 

 

Prisutni putnici su u razgovoru sa carinicima rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

 

Delovalo je da je zaista tako, sve dok ispod postave u koferu jedne putnice iz Rume nije pronađeno oko 700 lančića, narukvica i minđuša od srebra.

 

 

Krijumčareni nakit je zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv putnice pokrenut pred nadležnim sudom.

 

 

Dan ranije je, takođe na ulazu u zemlju, otkriveno ukupno 32.000 neprijavljenih evra. U prekršaju se našao bračni par bugarskih državljana koji su putovali automobilom BMW austrijskih registarskih oznaka.

 

Oni su na uobičajeno pitanje o tome da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

 

 

Međutim, pored toga, carinici su u torbici vozača pronašli i 32.000 neprijavljenih evra, od čega je putnicima vraćeno po 10.000 evra, koliko iznosi dozvoljena suma koja se bez prijavljivanja može preneti preko granice, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred sudom.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina