Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Zaplenjene skupe lovačke lampe

sreda, 14 avgust 2019.

Na najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Mađarskoj carinici se svakodnevno susreću sa različitim pokušajima krijumčarenja, pa je tako danas u prepodnevnim satima na Horgošu zaplenjeno preko 70 setova skupih lovačkih lampi.

 

 

Prekršaj je otkriven kada je red za ulaznu kontrolu došao autobus sa registarskim tablicama tzv. „Kosova“ koji saobraća na liniji Јinkeping-Lipljan.

 

 

Prisutni putnici kao i vozač autobusa rekli su tom prilikom carinicima da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.

 

Međutim, prilikom detaljne kontrole, u prtljažnom delu autobusa su među torbama i koferima putnika pronađene i 72 lovačke lampe robne marke „Hunter Pilot“ u originalnim pakovanjima, čija je vrednost procenjena na oko 900.000 dinara.

 

 

Ove lampe popularne su među lovcima, jer se lako montiraju na telo puške i bacaju zeleno svetlo koje manje uznemirava divljač, pa je tako lovac u prednosti. Najčešće se koriste tokom noćnog lova na grabljivice i divlje svinje.

 

 

Neprijavljeni setovi lovačkih lampi su zadržani, a kako nezvanično saznajemo protiv 53-godišnjeg vozača, državljanina Srbije albanske nacionalnosti biće pokrenut krivični postupak.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina