Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Do graničnog prelaza Nakovo-Lunga i novom biciklističkom stazom

četvrtak, 15 avgust 2019.

Sa oko 1,8 miliona evra, ovaj projekat je finansiran u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Rumunija Srbija, a podrazumevao je i izgradnju oko osam kilometara duge biciklističke staze, od Kikinde do same granice sa Rumunijom. Dodatnih 90 miliona dinara za rekonstrukciju i dogradnju graničnog obezbedili obezbedili su Grad Kikinda, a delom i Republika Srbija:

 

 

„Izgrađeno je sve što je nedostajalo na našem delu graničnog prelaza, pa više ne postoje tehničke prepreke da Nakovo-Lunga konačno počne da radi 24 sata. Takođe, ispunjeni su svi preduslov da prelaz bude otvoren za kamione i autobuse. U narednom periodu naš cilj biće da se, pod okriljem Ministarstva inostranih poslova, započnu ozbiljniji pregovori sa rumunskom stranom, kako bi se se omogućilo da ovaj prelaz radi u skladu sa svojim mogućnostima“, rekao je ukazao je Saša Tanackov, član GV za lokalnih ekonomski razvoj i investicije.

 

 

Da je granični prelaz potpuno osavremenjen saglasni su i zvaničnici opštine Žomblj, ЈP “Putevi Srbije” i zrenjaninskog RCR “Banat”. Oni su, takođe, učestovali u realizaciji pojekta “Unapređenje povezanosti Banata”. Očekuje se da će biciklistička staza u narednom periodu biti osvetljena.

 


„Planirana je i rehabilitacijadržavnog puta, od Kikinde od graničnog prelaza. Sredstva su odobrena iz IPA programa prekogranične saradnje Rumunija Srbija. Radovi će, najverovatnije, početi iduće godine“, saopštila je Biljana Vuksanović, izvršni direktor Sektora za projektovanje i razvoj ЈP “Putevi Srbije“.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina