Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Na Strezimirovcima zaplenjeno preko pola kilograma zlata

sreda, 04 septembar 2019.

Carinici su 3. avgusta 2019. godine, na prelazu Strezimirovci sprečili pokušaj krijumčarenja preko pola kilograma zlatnog nakita, čija je vrednost preko 15 i po hiljada evra.

 

 

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu stigao „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Turske ka Nemačkoj putovalo četvoro putnika. Dvojica starijih muškaraca sa turskim pasošima, 19-godišnji mladić turskog porekla sa francuskim pasošem i 49-godišnja žena sa putnim ispravama Portugalije rekli sa da nemaju ništa što bi prijavili carinskoj kontroli.

 

 

Međutim, detaljnim pregledom automobila i prtljaga carinici su u dve torbe koje je putnica imala kod sebe pronašli preko 500 grama zlatnog nakita.

 

 

Vrednost 46 lančića, narukvica, prstenja, minđuša i medaljona procenjna je na 15.580 evra, na osnovu fakture koju je jedan od prisutnih muškaraca pokazao carinicima, tek pošto je prekršaj otkriven.

 

 

S obzirom da je reč o stranim državljanima nadležni sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju neprijavljenog zlata, a putnica je kažnjena i novčanom kaznom u iznosu od 900.000 dinara, čime se ukupna vrednost ovog prekršaja uvećava na više od 22.000 evra. 

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina