Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Doping sredstva zaplenjena na Horgošu

četvrtak, 05 septembar 2019.

Carinici su u saradnji sa policijom 4. septembra 2019. godine na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje nedozvoljenih doping sredstava otkrivenih u jednom automobilu.

 

 

Tokom ulazne carinske kontrole koja je vršena u noći između 3. i 4. septembra, oko 3 časa posle ponoći, u automobilu "Audi Q5" nemačkih registarskih oznaka otkriveno je preko 200 stimulativnih tableta koje se nalaze na listi nedozvoljenih doping sredstava.

 

 

 

Pomenutim automobilom upravljao je nemački državljanin albanske nacionalnosti koji je putovao sam na relaciji Hurt - Kosovska Kamenica.

 

 

Uputio se ka traci obeleženoj "zelenim" semaforom namenjenoj putnicima koji nemaju ništa da prijave. To je i potvrdio na pitanje carinika, rekavši da pored ličnih stvari sa sobom nosi i oko 300 evra.

 

 

Službenici su ipak odlučili da detaljno pregledaju automobil, kada je otkriveno da se u omotu servisne knjižice, u pregradi ispred suvozačevog sedišta, nalazi papirna kesica puna nepoznatih tableta plave boje u obliku srca.

 

 

Sumnjajući da se radi o ekstaziju, policijski službenici su ih preuzeli i uputili na laboratorijsku analizu kojom je utvrđeno da ipak nije reč o narkoticima, već o doping sredstvima.

 

 

Putnik koji je krijumčario doping sredstva poznatija pod nazivom ''plavo srce'', predat je policiji u dalju nadležnost i protiv njega će biti pokrenut krivični postupak.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina