Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Oružje skriveno ispod sedišta

sreda, 11 septembar 2019.

Carinici su na graničnom prelazu Gradina 10. septembra 2019. godine sprečili pokušaj krijumčarenja oružja skrivenog u jednom automobilu koji se iz Holandije uputio ka Turskoj.

 

 

Slučaj je otkriven u popodnevnim časovima na izlazu graničnog prelaza Gradina, kada je na red za kontrolu pristigao ''pežo 108'' holandskih registarskih oznaka.

 

Nјime su se iz Holandije ka Turskoj uputila dva holandska držaavljanina turske nacionalnosti koja su prilikom kontrole tvrdila da sa sobom ne nose ništa sem ličnog prtljaga.

 

 

Sumnjajući u njihovu izjavu službenici su auto izdvojili za detaljan pregled i tom prilikom ispod zadnjeg sedišta otkrili pištolj kalibra 7,65 mm sa okvirom i 7 bojevih metaka u okviru.

 

Nakon što je oružje otkriveno, vozač automobila je potvrdio da je njegovo, pa je zajedno sa njim predat policiji u dalju nadležnost.

 

 

 

Podsećamo da putnicima nije dozvoljeno da preko granice prenose oružje, osim u situacijama kada za to poseduju dozvolu nadležnog organa – Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kada dolaze u organizovani lov za šta poseduju odgovarajuću potvrdu organizatora ili radi učestvovanja na sportskoj manifestaciji.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina