Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Puna torba neprijavljenih deviza

četvrtak, 03 oktobar 2019.

Carinici su 2. oktobra 2019. godine, na kontrolnom punktu Merdare zaplenili gotovo 45.000 neprijavljenih evra.

 

 

Prekršaj je otkriven kada je iz pravca KiM na red za kontrolu stigao automobil „lančija tema“, italijanskih registarskih oznaka, kojim je ka svojoj zemlji putovao 55-godišnji italijanski državljanin.

 

 

 

Na pitanje da li ima nešto da prijavi on je odgovorio odrično i zaista, na prvi pogled je delovalo da u automobilu nema ničega, čak ni ličnog prtljaga.

 

 

Carinici su ipak detaljno pregledali automobil i tek tada na podu ispod suvozačkog sedišta uočili torbu, koja je bila puna svežnjeva novčanica u apoenima od 100 i 50 evra.

 

 

Utvrđeno je da je reč o ukupno 54.700 evra, koje putnik očigledno nije imao nameru da prijavi, jer nije posedovao nikakav dokaz o poreklu novca.

 

 

Kako je reč o stranom državljaninu sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju 44.700 evra, a putniku koji je i novčano kažnjen, vraćen je dozvoljeni iznos od 10.000 evra.

 

 

Uprkos stalnim apelima da se sume veće od 10.000 evra prijave prilikom ulaska u našu zemlju putnici to ne čine, tako da su zbog neprijave ili krijumčarenja carinici samo od početka ove godine zaplenili preko dva miliona evra.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina