Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Zaplenjene etikete i sumnjiva garderoba poznatih robnih marki

četvrtak, 10 oktobar 2019.

Carinici su na graničnom prelazu Gradina 8. oktobra 2019. godine u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja oko 1.300 etiketa i metalnih kopči i parfema poznatih robnih marki, kao i garderobe i obuće u čiju se originalnost sumnja.

 

 

Etikete poznatih brendova „kevin klajn“, „puma“ „tomi hilfiger“ i metalne kopče „luj viton“, „guči“, „šanel“ i „ges“ pronađene su prilikom kontrole putničkog kombija bosanskih registarskih oznaka na ulazu u zemlju.

 

 

Iako su svi prisutni putnici kao i vozač negirali su da imaju bilo šta osim ličnog prtljaga, carinik je tokom detaljnog pregleda ispod vozačevog sedišta pronašao nekoliko kesa sa pomenutim etiketama i kopčama, a u prostoru ispod volana i nekoliko sakrivenih parfema.

 

 

U drugom slučaju je istog dana na ulazu u zemlju prilikom detaljne kontrole autobusa novopazarskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Istanbul-Novi Pazar otkriven specijalno dograđeni bunker u prostoru za prtljag.

 


U njemu je pronađeno nekoliko crnih plastičnih vreća sa garderobom i obućom sa natpisima poznatih robnih marki.

 

 

Ispostavilo se da je reč o više od 50 pari patika i cipela i 75 jakni, prsluka, dukserica i donjih delova trenerki obeleženih oznakama poznatih brendova „versaće“, „tomi hilfiger“, „aleksander mekkvin“ i drugih.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina