Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Otvoren novi granični prelaz između Srbije i Mađarske

petak, 11 oktobar 2019.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministarka za evropske integracije Јadranka Јoksimović i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto otvorili su 11.oktobra 2019 godine novi granični prelaz Rabe- Kubekhaz između Srbije i Mađarske, a otvaranju je prisustvovala i delegacija carinarnice Subotica.

 

 

Očekuje se da deveti prelaz na granici sa našim severnim susedom olakša život lokalnom stanovništvu i utiče na ekonomski razvoj naselja koja se nalaze na tromeđi između Srbije, Mađarske i Rumunije.

 

 

Preko privremenog prelaza će se u dve saobraćajne trake odvijati putnički saobraćaj i to svakog dana od 7-19 časova.

 

Za sada je prelaz namenjen isključivo za putnički saobraćaj (automobili i kombi vozila), ali je planirano da u neposrednoj blizini do kraja 2020. godine bude izgrađen trajan, funkcionalan prelaz.

 

 

Predstavnici lokalne samouprave zato očekuju da će novi prelaz doprineti boljem plasmanu poljoprivrednih proizvoda, povećanju cena nekretnina i razvoju infrastrukture.

 

 

Granični prelaz Rabe-Kubekhaz izgrađen je u okviru projekta prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, kojim koordinira Ministarstvo za evropske integracije.

 

 

Na privremenom prelazu je postavljeno nekoliko objekata neophodnih za funkcionisanje  graničnih službi Srbije i Mađarske, kao i nadstrešnica za pregled prtljaga i prevoznih sredstava.

 

 

Ukupna vrednost projekta čiji je prioritet da intenzivira ekonomsku, socijalnu i kulturnu saradnju između Srbije i Mađarske iznosi oko 5,5 miliona evra.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina