Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

Sprečeno krijumčarenje velike količine lekova na Preševu i Kelebiji

sreda, 22 februar 2012.

Carinici su 21.02.2012. godine na carinskoj ispostavi Terminal Preševo prilikom kontrole putničkog voza koji saobraća na relaciji Skoplje-Beograd sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine lekova.

 

Ukupno 10.900 kapsula TRAMADOLA od 50 mg bilo je sakriveno u fabričkoj šupljini elektro-ormara u trećem vagonu.
Tramadol spada u grupu opioidnih analgetika koji služe za ublažavanje umerenih do srednje jakih bolova, jer deluju na nervni sistem i blokiraju sprovođenje impulsa za bol od periferije ka mozgu. Kao i ostali lekovi iz pomenute grupe, u slučaju zloupotrebe služi kao ulična zamena za opijate, jer jedan njegov metabolit ima opijatska svojstva slična, ali slabija od morfijuma.

 

Sakriveni lekovi su predati u dalju nadležnost pripadnicima granične policije.

*    *    *    *
Veća količina lekova zaplenjena je pre nekoliko dana i na graničnom prelazu Kelebija.

 

Detaljnom kontrolom putničkog kombija austrijskih registarskih oznaka, pronađene su 184 kutije različitih lekova čija je vrednost procenjena na oko 3.000 evra. Lekovi (KORODIN, OTOVENT, ESTRADOT, ANTRA, HADENSA, TESTOGEL, TROPFEN, PERSANTIN, CLOMIPHEN...) su bili sakriveni u prostoru ispod sedišta vozača i suvozača, kao i u jednoj od torbi sa hranom. Prethodno su na pitanje carinika, da li imaju nešto da prijave, vozač i šest putnika kombija prijavili lične stvari, upotrebljavani ormar i razne sitnice.

 

Interesantno je, da je vozač kombija i u avgustu prošle godine uhvaćen u krijumčarenju lekova, pa je predat u dalju nadležnost policije.  

 

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
250 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina