Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

 

Спречено кријумчарење велике количине лекова на Прешеву и Келебији

sreda, 22 februar 2012.

Цариници су 21.02.2012. године на царинској испостави Терминал Прешево приликом контроле путничког воза који саобраћа на релацији Скопље-Београд спречили покушај кријумчарења велике количине лекова.

 

Укупно 10.900 капсула ТРАМАДОЛА од 50 мг било је сакривено у фабричкој шупљини електро-ормара у трећем вагону. Трамадол спада у групу опиоидних аналгетика који служе за ублажавање умерених до средње јаких болова, јер делују на нервни систем и блокирају спровођење импулса за бол од периферије ка мозгу. Као и остали лекови из поменуте групе, у случају злоупотребе служи као улична замена за опијате, јер један његов метаболит има опијатска својства слична, али слабија од морфијума.

 

Сакривени лекови су предати у даљу надлежност припадницима граничне полиције.

*    *    *    *

Већа количина лекова заплењена је пре неколико дана и на граничном прелазу Келебија.

 

Детаљном контролом путничког комбија аустријских регистарских ознака, пронађене су 184 кутије различитих лекова чија је вредност процењена на око 3.000 евра. Лeкови (KORODIN, OTOVENT, ESTRADOT, ANTRA, HADENSA, TESTOGEL, TROPFEN, PERSANTIN, CLOMIPHEN...) су били сакривени у простору испод седишта возача и сувозача, као и у једној од торби са храном. Претходно су на питање цариника, да ли имају нешто да пријаве, возач и шест путника комбија пријавили личне ствари, употребљавани ормар и разне ситнице.

 

 
Интересантно је, да је возач комбија и у августу прошле године ухваћен у кријумчарењу лекова, па је предат у даљу надлежност полиције.  

 

 


Крените спремни на пут
  


250 на 3030

 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina